Afdrukken
19
okt

Wijnactie met WineCom

Geschreven door Floor Poelman on zondag 19 oktober 2014 00:12.

winecom-logo siteSamen met Corria houthuizen gaan we een wijnactie opzetten waarbij de opbrengts geheel daar de Duchenne Heroes gaat. 

Corria is eigenaar en directeur van de Wine & Food Communication Group, waarin verschillende gespecialiseerde activiteiten en diensten op het gebied van wijn- en food zijn ondergebracht. Samen met haar man heeft ze een wijnspeciaalzaak en wijnbar en bovendien studeert ze momenteel voor de hoogste wijngraad: Magister Vini. Er zijn tot op heden maar vijf mensen die deze titel dragen. 

Voor het foodplatform 24Kitchen zet ze haar expertise in om als 'liquid chef' de Nederlandse consument op laagdrempelige wijze bekend te maken met wijn en andere drankjes.

Samen met Corria gaan we een aantal speciale wijnen uitkiezen. In de aanloop naar de Duchenne Heroes zullen wij een aantal keer een inschrijving organiseren waarbij je voor een scherpe prijs deze wijnen kunt bestellen. De opbrengst van deze actie gaat geheel naar de Duchenne Heroes. Binnenkort meer...

 

Afdrukken
05
nov

MTB Vrienden en Duchenne Heroes 2015

Geschreven door Floor Poelman on maandag 05 november 2012 21:23.

MTB Vrienden doet mee aan Duchenne Heroes!
1 van de MTB Vrienden gaat de uitdaging aan en is een week lang samen met +/- 350 andere mountainbikers een "Duchenne Heroe". 7 dagen lang mountainbiken door 4 landen. Dit doen wij voor kinderen met Duchenne.

Spierziekte 
De ziekte van Duchenne heeft impact op álles. Het komt vooral voor bij jongens. Als peuter kunnen zij fysiek niet meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen ze vaak niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen tot de jongens niet meer zelfstandig kunnen eten, geen bladzijde meer kunnen omslaan, zich niet meer kunnen aankleden en ’s nachts tot wel acht keer omgedraaid moeten worden. 

Beperkte levensverwachting
Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. Dat maakt de ziekte dodelijk: vaak worden de jongens niet ouder dan dertig jaar. Daarom is jouw donatie zo belangrijk! Elk teamlid werft minstens 2500 euro aan sponsorgeld voor Duchenne Parent Project. Deze organisatie is opgericht door ouders om het wetenschappelijk onderzoek naar een genezing of behandeling te versnellen. 

Sponsoren
Wij kunnen alleen een startbewijs krijgen als wij in totaal 7500,00 euro aan sponsorgeld inzamelen. Dit komt allemaal ten goede van Duchenne. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig! Kijk op www.duchenneheroes.nl voor mee informatie. Ga naar onze persoonlijke teampagina om ons te sponsoren. 

 

Bekijk hieronder de video om een duidelijk beeld te krijgen van kinderen met Duchenne. 

 

Meer informatie kun je ook vinden op www.duchenneheroes.nl

 

Alvast Bedankt!

Mijn Sport Social