Afdrukken
05
nov

MTB Vrienden en Duchenne Heroes 2015

Geschreven door Floor Poelman.

MTB Vrienden doet mee aan Duchenne Heroes!
1 van de MTB Vrienden gaat de uitdaging aan en is een week lang samen met +/- 350 andere mountainbikers een "Duchenne Heroe". 7 dagen lang mountainbiken door 4 landen. Dit doen wij voor kinderen met Duchenne.

Spierziekte 
De ziekte van Duchenne heeft impact op álles. Het komt vooral voor bij jongens. Als peuter kunnen zij fysiek niet meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen ze vaak niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen tot de jongens niet meer zelfstandig kunnen eten, geen bladzijde meer kunnen omslaan, zich niet meer kunnen aankleden en ’s nachts tot wel acht keer omgedraaid moeten worden. 

Beperkte levensverwachting
Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. Dat maakt de ziekte dodelijk: vaak worden de jongens niet ouder dan dertig jaar. Daarom is jouw donatie zo belangrijk! Elk teamlid werft minstens 2500 euro aan sponsorgeld voor Duchenne Parent Project. Deze organisatie is opgericht door ouders om het wetenschappelijk onderzoek naar een genezing of behandeling te versnellen. 

Sponsoren
Wij kunnen alleen een startbewijs krijgen als wij in totaal 7500,00 euro aan sponsorgeld inzamelen. Dit komt allemaal ten goede van Duchenne. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig! Kijk op www.duchenneheroes.nl voor mee informatie. Ga naar onze persoonlijke teampagina om ons te sponsoren. 

 

Bekijk hieronder de video om een duidelijk beeld te krijgen van kinderen met Duchenne. 

 

Meer informatie kun je ook vinden op www.duchenneheroes.nl

 

Alvast Bedankt!